• Zinkwegse boys JO15-1 – FC Vlotbrug JO15-1 (2-3)

 • 20 november 2021

  Zaterdag was het eindelijk zover, wij mochten naar Zinkwegse Boys waar we in de eerste fase op een vervelende manier gelijk hadden gespeeld. De drang naar een revanche was dus ook erg groot. Zo groot dat niet alleen de spelers vrijdag vroeg naar bed moesten, maar ook de trainers wilden goed uitgeslapen langs de lijn staan! Dus van te voren even geregeld dat er ’s avonds niet meer gefeest kon worden.

  Toen we aankwamen bleek de scheidsrechter zich afgemeld te hebben. Zo sportief als we zijn stelden we voor om onze scheidsrechter van de vorige wedstijd in te vliegen maar dat vond de tegenstander niet zo’n goed idee. Eén van hun trainers nam de rol als scheidsrechter over en deed dat helemaal prima, hij werd dan natuurlijk ook geassisteerd door 2 geweldige lijnrechters!

  Zinkwegse Boys begon zeer fanatiek aan de wedstrijd en op de één of andere manier konden we de bal niet in de ploeg houden, je zag gewoon dat dit niet heel lang goed zou gaan. Door twee fouten in de verdediging stond het halverwege de eerste helft al 2-0 voor de thuisploeg. Wij probeerden het echt wel maar verder dan een paar kansjes via de zijkant kwamen we niet. Er werd door de spelers onder elkaar flink gemopperd en dat bevorderde ook het spel al niet. Naast het veld heerste er duidelijk een gelatenheid onder de meegereisde ouders. Helaas blijkt de druk van de 1e klasse toch wel groter te zijn dan we hadden kunnen vermoeden. Uiteindelijk bleef het na nog een aantal kansen van de thuisploeg 2-0 tot aan de rust.

  Geen idee wat de trainers (Ryan en Lester) in de kleedkamer hebben gezegd en wat ze in de siroop hebben gestopt, maar onze spelers kwamen een stuk beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Sem had niet alleen zijn pet van zich afgegooid maar ook de schroom en had binnen een minuut een geweldige actie waarin hij twee spelers passeerde en op het doel schoot. 2-1. Je voelde gewoon dat er meer in zat want er kwamen wat meer kansen. Al snel kregen we een corner te nemen. Bradley schoot de bal keurig in de pot en Fabian maakte het koelbloedig af. 2-2.

  De wedstrijd draaide zich compleet om. We hielden de bal veel langer in de ploeg en nu kwamen de passes wel goed aan. De spelers van Zinkwegse Boys wisten zich geen raad en schoten de bal in paniek veel weg. Het duurde dan ook niet lang dat er weer een corner kwam. Bradley nam nogmaals de corner en die draaide de bal fantastisch over de keeper het doel in. De wedstrijd was compleet gekanteld en nu staan wij voor met 2-3. Aan het einde van de wedstrijd waren er nog wat kleine kansjes, maar echt heel spannend werd het niet meer. FC Vlotbrug won de wedstrijd met 2-3 en hebben nu al 2 van de 3 wedstrijden gewonnen in de eerste klasse!

  Zinkwegse boys JO15-1 – FC Vlotbrug JO15-1 (2-3) Zinkwegse boys JO15-1 – FC Vlotbrug JO15-1 (2-3) 1 Zinkwegse boys JO15-1 – FC Vlotbrug JO15-1 (2-3) 2 Zinkwegse boys JO15-1 – FC Vlotbrug JO15-1 (2-3) 3