• Vlotbrug - Stellendam (3-4)

 • Tijdens de vakantie is de indeling voor de 2e fase bekend gemaakt. Daarbij zien we een prachtige poule met alleen maar stevige en mooie partijen. Iedere wedstrijd een finale om kans te maken op de felbegeerde titel.
  Vanuit de 1e klasse zijn 4 teams naar beneden gestroomd. Drie team uit dezelfde klasse, Hellevoetsluis, Stellendam en DVV'09. En Smitshoek uit een andere 1e klasse. Nieuwenhoorn is juist uit de 3e klasse gepromoveerd evenals Binnenmaas. En Barendrecht, 's Gravendeel, Brielle en Vlotbrug kennen elkaar van de 1e fase. 10 ploegen die gaan strijden wie de beste is in deze klasse. Het worden pittige wedstrijden. Te beginnen tegen Stellendam, een sterk team wat in de 1e klasse slechts 4 puntjes bij elkaar sprokkelde. Maar dit zegt helemaal niets. Vanaf het begin moeten we laten zien dat er bij Vlotbrug niets te halen valt. Het moet gezegd worden dat de spelers super gemotiveerd waren om deze eerste wedstrijd te winnen.

  Het wordt helaas een wat kort verslag omdat het te lastig was de aantekeningen te maken met een paraplu in de hand. Maar zo uit het hoofd kan ik wel zeggen dat het een prachtige wedstrijd was die we helaas onnodig verloren hebben.
  Het spel ging in de beginfase over en weer waar beide teams aanspraak mochten maken op het openingsdoelpunt. Stellendam heeft enkele supersnelle spitsen en Storm heeft dan ook de wedstrijd van zijn leven gespeeld. Wat deed hij het goed zeg! Hun spits was pijlsnel maar iedere keer wist Storm te verhinderen dat hij kon scoren of een bruikbare voorzet kon afgeven. Voor mij MOTM.

  Na 30 minuten valt dan eindelijk het zo gewenste doelpunt. Jamie weet met zijn uitschuifbare been de bal net het laatste tikje langs de keeper te geven, 1-0. Enkele minuten laten de gelijkmaker van Stellendam, 1-1. En op slag van rust de voorsprong voor Vlotbrug. Noa was de afmaker in een vloeiende aanval die via Milas naar Quinten ging en bij Noa eindigde, 2-1.

  Kort na rust veel druk op het doel van Stellendam die een paar keer goed wegkomen. Maar tegen de bekeken schuiver van Milas hadden ze geen antwoord, 3-1. Een marge van 2 doelpunten geeft altijd een goed gevoel. Helaas ook bij de spelers die de tegendoelpunten niet meer konden tegenhouden. Kort na de 3-1 van Milas wisten ze de aansluitingstreffer te maken, 3-2. En toen ze de gelijkmaker scoorden heeft Vlotbrug geprobeerd om de stand zo te houden of zelfs de winnende te scoren. Maar dit deed Stellendam, uitgerekend door hun snelle linkerspits. Een diepe bal kwam achter de verdediging van Vlotbrug terecht. Dylan rende op de bal af, zag dat Storm het onder controle zou krijgen en rende terug naar z'n doellijn. De spits lepelde de bal listig over Dylan heen, het verlaten doel in, 3-4. Wat een domper! Zo vlak voor tijd verliezen terwijl je bijna de hele wedstrijd de baas op het veld was is enorm zuur.

  Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn, altijd een beladen wedstrijd. Voordeel voor ons is dat wij al een wedstrijd in de benen hebben en zij nog niet. En wat is er mooier voor een speler van Vlotbrug dan de punten van de Rijksstraatweg mee te nemen. Dit kan alleen als er meer dan 100% strijd en concentratie geleverd wordt. Zoals ik al zei, iedere wedstrijd is een finale.

  Door de regen ook geen foto's ter illustratie.