• Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5)

 • Op zaterdag 18 december de laatste competitiewedstrijd van 2021. Een vreemd voetbaljaar met onderbroken competities, niet afgemaakte competities en toernooitjes in je "eigen bubbel". Nou, laten we dit vreemde voetbaljaar dan maar positief afsluiten met een overwinning.

  De vorige twee wedstrijden gingen kantje boord naar de tegenstander (3-4 en 5-4). Dit kwam hoofdzakelijk door kleine foutjes waar ze van moeten leren. De trainers doen elke week hun best om deze foutjes niet te herhalen.
  Zoals gezegd, de laatste competitiewedstrijd van 2021 en nog wel een thuiswedstrijd. Meer motivatie heb je niet nodig. Met nog steeds een waslijst aan geblesseerden hebben we Thimo en Sven kunnen lenen van de 15-1. Thijs vulde de positie van Brighton in. En Bradley was voldoende hersteld van zijn gebroken elleboog en begon op de bank.

  Beide teams tasten elkaars aanvallende en verdedigende krachten af waardoor er in het eerste half uur weinig tot niets te melden viel. Maar uiteindelijk dan toch een doelpunt. Na een voorzet van Storm wit Jack de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust wist Smitshoek uit een scrimmage toch de gelijkmaker te scoren, 1-1. Nu denk je dat er wel afgefloten wordt omdat de 40 minuten voorbij zijn. Maar nee, we mogen nog even door. En hoe! Jack gaat op links goed door, haalt de achterlijn, zet nog even aan en geeft een bekeken passje op Renzo die de 2-1 noteert. Maar de koek is nog niet op. Leon ramt de 3-1 in de touwen nog voor de goed leidende scheidsrechter voor de rust fluit.

  Na rust is Smitshoek het gevaarlijkste team en dwingt een penalty af.  Thimo weet de pingel fantastisch te keren waardoor de voorsprong 3-1 bleef. Zijn vader was net binnen en had de pingel gemist. Maar gelukkig had de Schrijver een opname gemaakt van het moment. Te ver om het goed te kunnen zien maar het gejuich krijgt je duidelijk mee. Onderaan dit verhaal de beelden.
  Dit was tevens het sein voor de boys om gas op die lolly te doen. Jack kreeg na een mooie uitgespeelde aanval de kans op zijn 2e doelpunt maar mist. Leon krijgt daarna wel de kans en scoort beheerd de 4-1.
  Even later krijgt Jamie de bal en met een vreemde boog beland deze in het doel nadat de keeper van Smitshoek een uiterste poging deed de bal nog uit zijn doel te ranselen, 5-1. Kijk, dit ziet er goed uit. Thuis 5-1 voor en de laatste wedstrijd van dit jaar.

  Na een mooie aanval scoort Smitshoek de 5-2 en even later een mooie lob over Thimo de 5-3. Jongens, rustig aan, hou de bal in de ploeg want "als zij de bal niet hebben kenne ze ook niet score", zei ooit de beste voetballer van de wereld.
  Toch weet Smitshoek met een uiterste krachtsinspanning de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Deed Vlotbrug dan helemaal niets meer? Nee, ze kregen zeker nog voldoende kansen. Maar dan moet de verdediging wel op slot zitten. Zo wist Smitshoek de 5-4 te scoren. Whaney krijgt een dot van een kans maar pegelt de bal hard naast. Jack krijgt het op z'n heupen en slalomt door de verdediging maar schiet ook naast. Gelukkig weet ook Smitshoek niet alle kansen te verzilveren. Met veel kunst- en vliegwerk weet Thimo zijn doel schoon te houden tot..... helaas Smitshoek toch het gaatje vindt achter Thimo en  de gelijkmaker op het scorebord zet, 5-5.
  Ineens krijgt Vlotbrug de geest en gaan ze beter voetballen en kansen creëren. Jack verdedigt goed en stoomt op naar voren. Hij ziet de keeper ver voor z'n doel staan en knalt de bal richting doel. De keeper weet nog net zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

  Ondanks dat het geen overwinning werd toch het eerste puntje in de 2e helft van deze competitie. Nu genieten van de winterstop en hopelijk in januari weer op het veld.

  Mooie Kerstdagen en een gelukkig(er) en gezond(er) nieuwjaar.

  Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5) Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5) 1 Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5) 2 Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5) 3 Vlotbrug JO17-1 - Smitshoek JO17-3 (5-5) 4