• Start nieuwe seizoen FC Vlotbrug!

   

   Beste leden,

  Het is weer voorbij die mooie zomer! We gaan weer beginnen met het nieuwe seizoen bij FC Vlotbrug. Tijd om jullie weer even bij te praten vanaf de bestuurstafel.

  Het afgelopen seizoen kan het niemand zijn ontgaan: we bestaan dit jaar 40 jaar en hebben dat gevierd met een officiële receptie in februari en een geweldig feest voor alle leden en oud-leden in juni. Andere hoogtepunten waren natuurlijk het kampioenschap en dus de promotie naar de 3e klasse van ons vlaggenschip, de meer dan geslaagde toernooien en het weer onvergetelijke zomerkamp.

  Deze zomer is er door zelfwerkzaamheid een door Farm Frites en HUCO Zonwering gesponsorde overkapping geplaatst. Gelijk zijn daar twee steigerhouten afscheidingen op het terras bij geplaatst.

  Ons 1e elftal heeft zich van haar beste kant laten zien bij het Gouden Eeuw Toernooi bij vv Hellevoetsluis en de eerste bekerwedstrijd ruim gewonnen. In de 2e wedstrijd werd na met veel inzet toch nog een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept. De nieuwe trainer Richard Koutstaal heeft na het trainingskamp in Bergeijk en een geslaagde voorbereiding veel vertrouwen in zijn elftal voor volgend seizoen. Spelers en trainers spreken over “bovenin meedoen”; het bestuur heeft handhaving en het linker rijtje meegegeven als doelstelling. Hoe dan ook belooft het een interessant seizoen te worden met louter ploegen van Voorne-Putten en de Nieuwe-Waterweg.

  Ons ledenaantal groeit flink! We starten dit seizoen met maar liefst twee nieuwe seniorenteams en dus totaal 6 teams. Daarnaast zijn we erin geslaagd om weer een O19-elftal te formeren met daarbij ook een stevige en kwalitatief goede staf. We wensen alle nieuwkomers hierbij een heel hartelijk welkom toe en vertrouwen erop toe dat ze snel vertrouwd raken met onze vereniging.  We zullen daar met zijn alen ook ons best voor gaan doen!

  De jeugdafdeling zit in zijn geheel in de lift. Op dit moment zijn er 18 jeugdteams ingeschreven in de competitie, maar ik sluit niet uit dat daar meer bij gaat komen. Het zingt rond in de omgeving dat het niet alleen gezellig is bij FC Vlotbrug, maar dat er ook een goede voetbalopleiding kan worden geboden.

  De ambitie van Jeugdvoorzitter Marco Kruik en Hoofd Jeugdopleidingen Ronald Brons is om niet alleen te groeien, maar ook om binnen een paar jaar over de hele linie op een hoger niveau te voetballen met onze jeugdteams. Zowel bij de jonge jeugd als bij de meiden zijn er nog volop groeimogelijkheden, dus aarzel niet om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen eens mee te komen trainen bij ons cluppie!

  Groei is natuurlijk geweldig en onze club beschikt gelukkig over een groot aantal vrijwilligers, toch zijn we voor specifieke functies altijd op zoek naar ouders en leden die willen bijdragen aan ons rijke verenigingsleven. Zo worden er op dit moment leiders en trainers gezocht voor verschillende jeugdteams, scheidsrechters voor jeugd en senioren, barmedewerkers, mensen voor onze onderhoudsploeg, maar ook voor deelname aan de klusdagen etc. Er is echt voor ieder talent wel iets bij. Eenmalige taken, structurelere taken, doe-dingen, denkdingen, organisatiedingen. Alles helpt en weet dat het u zelf ook veel plezier en voldoening zal geven als u uw bijdrage hebt geleverd. Voor nieuwkomers bij de vereniging is dit ook een goede manier om snel kennis te maken met veel anderen binnen de vereniging. FC Vlotbrug is een levendige en gezellige vereniging en daar kan iedereen een bijdrage aan leveren.

  Andere groeibriljanten op dit moment zijn onze Walking Dead, dat zijn de 60+-mannen die op zondag om 12 uur aan Walking Football doen, de Moekes, die op vrijdagavond samen met de 35+-mannen trainen en spelen en ons dartteam dat vorig seizoen ook kampioen werd.

  De activiteitencommissie heeft alweer de nodige evenementen op onze website aangekondigd.

  Bestuurlijk wordt dit seizoen gewerkt aan verdere modernisering en structurering van onze verenigingsactiviteiten en processen. Vergroting van de inkomsten, kostenbeheersing en budgettering, relatiebeheer met onze sponsoren en onze omgeving, klusdagen met zelfwerkzaamheid. Om het energie verbruik zoveel mogelijk te verlagen komen dit seizoen projecten aan de orde zoals de realisatie van een nieuwe warmwaterinstallatie en het overschakelen op Ledverlichting als belangrijke speerpunten.

  Rest mij nog om een oproep te doen om uw werkgever, of bevriende en vertrouwde ondernemers uit de regio attent te maken op mogelijkheden om FC Vlotbrug financieel te steunen. Dat kan al vanaf € 75, - voor bv een wedstrijdbal van een thuiswedstrijd van ons 1e elftal tot een heel elftal aankleden met alles erop en eraan inclusief borden langs de lijn. Er zijn in de portocabin Jubileumgidsen beschikbaar om voor dit doel, maar ook voor ledenwerving uit te reiken aan geïnteresseerden. En hebt u zelf nog geen jubileumgids? Pak er dan eentje mee uit de kantine of de portocabin!

  FC Vlotbrug daar gebeurt ‘t! Ook in het seizoen 2019-2020.

  Namens het bestuur van FC Vlotbrug wens ik jullie weer een heel fijn en plezierig seizoen toe!

  Met vriendelijke groeten,

  Maarten Fonkert

  Voorzitter FC Vlotbrug