• Schoolvoetbal 2024

 • De eerste voorronde van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op Voorne-Putten zit er voor groep 7 en 8 weer op. Op woensdag 20 maart gingen op 5 verschillende locaties in onze regio maar liefst 134 teams met elkaar de strijd aan om de felbegeerde finaleplaatsen. Het was prachtig mooi lenteweer en het was dan ook prettig druk op alle locaties. Vele mensen koesterden het warme zonnetje en namen de moeite om de sportieve prestaties van hun (klein)kinderen te komen bewonderen.

  Er werd gespeeld in 2 categorieën; jongens/mixteams en teams met alleen meiden. Aan het eind van de dag bleek dat dit de sterkste teams die zich op 17 april weer bij vv Rockanje mogen melden voor de finaleronde van Voorne-Putten:

  Bij de jongens- en mix-teams: RKBS Ravense Poort 2, RKBS Hendrik Boogaard RM-plein 1, OBS Het Palet 1 (Hellevoetsluis), OBS De Zeewinde 1 (Rockanje), SVKBO De Maasoever 3 en CBS Het Anker 1  beide uit Spijkenisse.

  Bij de meidenteams: CBS DE Bron 1, RKBS Hendrik Boogaard RM-plein 2, OBS De Kring 2(Hellevoetsluis), OBS De Zeewinde 1 (Rockanje) en SVKBO DE Maasoever 1, BS OP Dreef 1 uit Spijkenisse.

  Op de locaties in Hellevoetsluis en Rockanje werd door de lokale Plus Supermarkt fruit gegeven aan alle deelnemende teams. Verder kreeg iedere deelnemer een prachtige medaille en een vaantje mee naar huis.

  De eerste winnaars van de grote sportiviteitsprijs zijn ook bekend. Volgend jaar mogen PCBS De Regenboog 1 Jongens/Mix, OBS 't Schrijverke Meiden 1, OBS De Kring 2 Meiden (allen uit Hellevoetsluis), OBS De Zeewinde 2 Meiden uit Rockanje en CBS Het Anker Meiden 1 uit Spijkenisse proberen weer deze wisselbeker te winnen.

  Voor Peter Naaktgeboren, organisator bij vv Rockanje en regionaal coördinator schoolvoetbal voor de KNVB was het duidelijk: “Wat een topdag! Hier en daar wat moeten improviseren, maar verder was het voor iedereen puur genieten. Op naar de volgende!

  Op 27 maart zijn de basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 aan de beurt. Ook dan zal het weer een drukte van belang worden, maar de hele familie, vriendenkring en alle buren zijn weer van harte uitgenodigd om dit sportieve spektakel mee te komen maken. Want wat is er nou leuker dan kijken naar het aandoenlijke enthousiasme van al die jonge kinderen die gaan proberen om die hele grote bal in dat doel aan de overkant te krijgen?

  De eind vorig jaar opgerichte stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten zorgt er samen met vv Hekelingen, vv Rockanje, FC Vlotbrug, vv Hellevoetsluis en vv Nieuwenhoorn voor dat basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met voetbal en met teamsport. Samen met partners als de KNVB, Albert Heyn, PLUS Trommel en Slingerland, Stichting Push (JOGG-aanpak: Gezonde jeugd, gezonde toekomst) en Assurantiekantoor van Sintmaartensdijk zorgen zij ervoor dat iedere deelnemer altijd prijs heeft en dat er naast de vette hap uit de voetbalkantines ook fruit beschikbaar is voor deze jeugd. Met elkaar werken zij aan een leefomgeving waarin kinderen, jongeren, maar ook volwassenen voldoende kunnen bewegen en gezond eten, zodat een gezonde leefstijl uiteindelijk de normaalste zaak van de wereld is.
  Meiden van CBS De Bron hebben het lokale toernooi van schoolvoetbal gewonnenDe meiden van CBS De Bron hebben op woensdag 20 maart de lokale strijd van het schoolvoetbaltoernooi op het terrein van FC Vlotbrug gewonnen.

   

   

   

   

  De jongens/mix van Rooms Katholieke Basisschool De Ravense Poort hebben in hun categorie de dagprijs gewonnen en hebben zich geplaatst voor de regionale kampioenschappen schoolvoetbal.De jongens van school De Ravense Poort hebben het lokale toernooi van schoolvoetbal gewonnen