• 's Gravendeel JO17-1 - Vlotbrug JO17-1 (4-3)

 • Op zaterdag 11 december spelen we dan eindelijk weer een wedstrijd. Op 30 oktober speelden we onze laatste wedstrijd. In de tussenliggende periode werden er wedstrijden afgezegd door de tegenstander of door ons. Want bij ons is de waslijst aan geblesseerden ook flink gegroeid. Juliën die een ribblessure heeft, Bradley, die zijn arm heeft gebroken, Milas met een blessure en Sven die herstellende is van zijn knie operatie. Vier potentiële basisspelers die je niet kunt opstellen. En dan is Brighton ook nog tussentijds gestopt. Ja, en als andere teams, waar je heel misschien een speler van mag lenen, ook nog eens op hetzelfde tijdstip moeten voetballen met hun eigen team dan wordt het heel erg lastig om een representatief team op te stellen. Afijn, genoeg over de gemiste wedstrijden. We mogen weer!!

  Om half 3 werd er afgetrapt in en tegen 's Gravendeel. Deze tegenstander zat ook bij ons in de poule in de bekercompetitie. Toen hadden we met moeite met 2-1 van ze gewonnen. Nu met enkele spelers uit de 15-1 en 1 wissel, moesten we opnieuw tegen ze. Gelukkig was het droog.
  In de eerste 10 minuten tasten beide teams de wedstrijd af met hier en daar een klein speldenprikje. Na 10 minuten werd Jamie goed de diepte ingestuurd door Jack. Typisch Jamie wist hij slidings te ontwijken en zo de achterlijn te halen. Hij zag Jay geheel vrij staan voor het doel en wist de bal ook bij hem te krijgen, 0-1. Na 20 minuten werd een aanvaller onderuit gelopen in het strafschopgebied van Vlotbrug, penalty. Deze werd nog tegengehouden door Dylan maar in de rebound wist hij wel te scoren, 1-1. Beide teams waren gelijkwaardig in hun aanvals- en verdedigingsspel. Het vloeide op en neer. Na 25 minuten werd Jamie onderuit gehaald aan de linkerkant van het veld. Hij nam zelf de vrije trap en krulde deze fraai over de keeper heen, 1-2. Weer 5 minuten later een te korte terugspeelbal op Dylan. Hij kwam te laat waardoor de aanvaller de bal in een leeg doel wist te schieten, 2-2.
  Het is bijna rust en met een gelijke stand op het bord kan er in de tweede helft nog van alles gebeuren. De verdediging van Vlotbrug zat al met het hoofd in de kleedkamer toen de snelle spitsen van 's Gravendeel nog één keer aanzetten en de bal wisten te veroveren, 3-2. Dat is flink balen want de achterstand was absoluut niet nodig geweest. Het zal met het weinige trainen te maken hebben.

  Halverwege de tweede helft mocht 's Gravendeel een corner nemen. Deze werd door alles en iedereen gemist behalve een speler van 's Gravendeel die de bal achter Dylan wist te frommelen, 4-2. Oei, de voorsprong van 's Gravendeel is nu twee doelpunten verschil. Als wij deze wedstrijd nog winnend willen afsluiten zal nu toch echt geen kans meer weggegeven mogen worden. Bovendien zullen onze aanvallers veel scherper bij de afronding moeten zijn.
  Dan tien minuten later, de mooiste aanval van de dag. Storm verovert de bal op de helft van de tegenstander, geeft de bal aan Leon die Jay in de diepte aanspeelt. Storm loopt door om de aanval te verstevigen. Jay houd overzicht en speelt op zijn beurt Storm weer aan die er beter voor stond, 4-3. Kijk, dit bied perspectieven!. Nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren en dan zien we wel weer verder. Helaas krijgt 's Gravendeel een mooie kans om de 5-3 te maken die ze ook niet missen, 5-3.
  Vlak voor tijd dan nog een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jamie opnieuw achter de bal. Hij krult de bal de doelmond in waar Jack met een bekeken kopbal scoort, 5-4. Helaas was er te weinig tijd over om nog de gelijkmaker te scoren.

  Opnieuw een verliespartij met een minimaal verschil in doelpunten.
  Hopelijk kunnen we het jaar nog afsluiten met een winstpartij tegen Smitshoek JO17-3. Hopelijk geen close call dit keer!

  's Gravendeel JO17-1 - Vlotbrug JO17-1 (4-3) 's Gravendeel JO17-1 - Vlotbrug JO17-1 (4-3) 1