• Woensdagavond 13 oktober was het tijd voor de Rijnmond Cup, voorheen de Abelcup genoemd. Voor deze regionale bekercompetitie worden alleen de selectie elftallen van de ingeschreven verenigingen uitgenodigd. Deze avond mochten we onze opwachting maken tegen het selectie elftal van Pernis. En als je naar Pernis gaat ben je bijna verplicht om de Botlekbrug te gebruiken. 9 van de 10 keer dat deze openstaat als je er gebruik van wilt maken. En ja hoor, daar stonden we voor de brug die net open ging. Dit zou nog wel ff duren. Nou ja, uiteindelijk waren we nog op tijd en konden we, weliswaar ietwat verkort, een warming-up doen.

  Rond 20:00 uur begonnen we aan de wedstrijd. Het is altijd even afwachten met welke spirit de spelers op het veld staan als ze zo laat moeten ballen. Maar het zag er goed uit. Veel mooie duels en korte snelle combinaties. Renzo deed gelukkig ook weer mee. Dit was gelijk te zien. Een voorzet van Renzo belandde voor de voeten van Jack die hard uithaalde, 0-1. Jack was sowieso lekker op dreef vanavond. 80 minuten lang ging hij voorop in de strijd.
  Na een half uur pikt Jamie de bal halverwege de helft van Pernis en passt op Quinten. In buitenspel positie (tenminste, daar leek het op vanaf mijn positie) omspeelde hij de keeper en scoorde beheerst, 0-2. Pernis wisselt 3 spelers en gelijk zie je dat deze spelers een niveautje hoger spelen. Waarschijnlijk 1e jaars JO19 maar hoe meer weerstand, des te beter het is voor onze boys.
  Vijf minuten later een prachtige aanval die eindigt bij Jamie die vanaf 20 meter de bal verwoestend achter de grabbelende keeper schiet, 0-3.
  Bij het tikken van de vorige zin weet Pernis iets terug te doen en scoort de 1-3. En vlak voor rust kreeg Vlotbrug de bal niet weg en wist Pernis de aansluitingstreffer achter Dylan te schieten, 2-3. Zo zit je met 0-3 op rozen en zo is het nog een helft lang billenknijpen.

  10 minuten na de rust weet Whaney de bal tegen de touwen te schieten na een corner van Bradley, 2-4. Dit geeft gelukkig weer iets meer lucht. En halverwege de tweede helft balverlies in de verdediging welke leid tot de 3-4. Maar kort daarna wordt er een speler van Vlotbrug gevloerd in het strafschopgebied. De penalty wordt genomen door de captain, Leon. Helaas was de penalty niet scherp genoeg ingeschoten om er snel weer een verschil van 2 doelpunten van te maken. Zie bijgevoegd filmpje.
  Dan breekt er een kwartiertje aan waarin weinig gebeurt buiten wat blessurebehandelingen. Vijf minuten voor tijd weet de onvermoeibare Jack de bal op het middenveld te veroveren. Hij bezorgt de bal bij Whaney die uithaalt. De bal komt bij Quinten terecht die wel raad weet met dit kadootje en de 3-5 eindstand op het scorebord noteert.

  Uiteraard zijn het niet alleen de spelers die in dit artikel genoemd worden. Want zonder Noa, Storm, Brighton, Milas, Juliƫn en Sven Labree is dit team niet compleet. De loting bepaalt tegen wie we de volgende keer mogen spelen in november 2021.

  Rijnmond Cup tegen Pernis 2

  Rijnmond Cup tegen Pernis 1