• Randstad Cup 2020 JO9-1

 • Met een zware en spannende wedstrijd tegen Spartaan '20 nog in de benen stonden de jongens van de JO9-1 op zondagochtend alweer te trappelen voor hun eerste toernooi dit seizoen.
  Onze vaste keeper zat helaas met een blessure thuis, maar we kregen hulp van Luc uit de JO11.
  Ze mochten vandaag meespelen met de Randstad Cup. In dit toernooi strijden teams uit de regio tegen elkaar om te kijken wie er zich het beste team van de regio mag noemen.
  Allemaal clubs uit de hoofdklasse en de eerste klasse hadden zich op deze dag verzameld op vv de Meern in Utrecht.
  Vol enthousiasme zijn de jongens begonnen aan het toernooi. De eerste wedstrijd tegen Excelsior Maassluis was gelijk een pittige wedstrijd. De tegenstander was op dreef en kwam meerdere malen tot scoren. De wedstrijd eindigde in een 3-0 winst voor de tegenpartij. (Excelsior Maassluis is uiteindelijk eerste geworden van de 12 deelnemende teams).
  In de tweede wedstrijd moesten onze jongens dus een tandje bij zetten. Ibrahim had de jongens op scherp gezet. Bij de start bleek alweer dat het een pittige wedstrijd zou worden. Meerdere keren had Tim, de reserve keeper, een paar prachtige reddingen. En een paar mooie voorzetten van Vlotbrug werden helaas niet benut. Beide teams bleven strijden, maar dit keer kwam Vlotbrug net voor het einde tot scoren. Ze behaalden met een 1-0 zege de eerste 3 punten binnen tegen Balcontrole Academy.
  De derde wedstrijd moesten ze tegen VFC. Al snel kwam de tegenstander op voorsprong. Maar dat hield Vlotbrug niet tegen en zij bleven voetballen. Het was flink billenknijpen voor het enthousiaste publiek. Beide teams werkten hard, speelden samen, hadden plezier en scoorden. De tegenstander won met 4-3 deze wedstrijd.
  De wedstrijden in de poule waren nu klaar en we werden ingedeeld voor de plaatsings poule. In de poule zijn we derde geworden.
  De vierde wedstrijd moesten ze tegen vv Smitshoek. Dit team waren we al eerder tegengekomen in de competitie vorig seizoen. Toen wist Vlotbrug te winnen dus ook nu was de verwachting hoog. Vlotbrug was duidelijk de betere partij en kwam met een 4-1 overwinning van het veld af.
  In de laatste wedstrijd tegen vv Schoonhoven streden we om de definitieve plek op de lijst.
  Dat beide teams voor de winst gingen werd al snel duidelijk. Er werd fanatiek gespeeld en het was best spannend. Uiteindelijk kwam Vlotbrug tot scoren en toen was het besloten. Ze kregen nog meer vertrouwen en wisten zelfs de wedstrijd te winnen met een 3-0 zege.
  Na een sportieve en gezellig dag hadden deze kanjers een 7e plaats weten te behalen.
  Er deden in totaal 12 teams mee die allemaal een heel hoog niveau lieten zien.
  De organisatie en de club hebben een goed georganiseerde 3e editie van de Randstad cup neergezet. Chapeau!
  Trainer Ibrahim heeft de hele middag zijn team scherp gehouden, met plezier voor het voetbal voorop.
  Met een mooie beker in handen kon de JO9-1 tevreden naar huis.
  Beelden van dit leuke toernooi kun je hier zien.