• Vandaag de eerste van twee stadsderby's achter elkaar: Nieuwenhoorn tegen Vlotbrug. Geen stilte voor de storm. Nee, er gelijk opklappen was het devies. De boys van Adnan warmden de benen op door op de fiets naar Nieuwenhoorn te gaan. En daarna werd een scherpe warming-up gedaan waar iedereen gedreven uit kwam. De scheids deed ook zijn warming-up en deelde de vlaggen uit. 3....2.....1.....En we zijn los!

  De eerste 10 minuten was Nieuwenhoorn iets sterker. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Vlotbrug. Met een fantastische zweefduik wist Sven de bal uit de kruising te plukken. Daarna kwam Vlotbrug beter in het spel, met name door het dynamische doorverdedigen van Noa. Wat een klasbak is dat zeg! Samen met Jamie de betere technische spelers op het veld. Maar onderschat ook de kwaliteiten niet van Quinten, Bradley, Leon, Sven, Mitchell, Jordy, Thijs en alle anderen niet. Zonder hen speelde dit team geen 2e klasse.

  Des te jammer dat Noa, na opnieuw een heerlijke actie, met geweld gestopt moest worden. Geblesseerd moest hij, veel te vroeg, het veld verlaten.

  Dit was direct een aderlating voor Vlotbrug. Door de omzetting was de verdediging zoekende waardoor Whaney, oud-Vlotbrug speler en al jaren bij de zwart-witten, de 1-0 wist te scoren. Overigens werd voorafgaand aan dit doelpunt een overtreding op Sven gemaakt in zijn 5-meter gebied. Iedereen die op voetbal zit of heeft gezeten weet dat een overtreding op de keeper in dit doelgebied altijd afgefloten wordt. Maar de scheids had een "goeie" bui en kende het doelpunt toe aan het thuisspelende team. Jammer, want tot dat moment leek het alsof hij niet partijdig floot.

  Naarmate de wedstrijd vorderde werd het alleen maar erger. Er werd geen seconde extra tijd toegevoegd ondanks dat de twee blessures zeker 2 tot 3 minuten per blessure speeltijd kostte. Nieuwenhoorn scoor de kort na de 1-0 de tweede. De doelpuntenmaker stond minstens 2 meter buitenspel maar de scheids noch de grensrechter constateerde dit niet. Beiden kunnen beter op de tribune plaatsnemen want daar was het overduidelijk te zien. Of was het toch een vlek op m'n lens? Afijn, de mannen waren nog lang niet verslagen en zette met goede moed de grote passen naar voren.

  Na de limonade wist Vlotbrug dan eindelijk Nieuwenhoorn te overrompelen en scoorde de aansluitingstreffer: 2-1.
  Helaas kon de lijn niet doorgezet worden en kreeg Quinten een gele kaart voorgehouden na een lichte overtreding. Deze lijn werd helaas wel doorgezet waardoor Vlotbrug, na het eindsignaal, op het gras zeeg en besefte dat ze in alle opzichten enorm benadeeld waren door een leidsman die teveel aanwezig was.

  Het is niet erg om een foutje te maken. Maar als het gaat opvallen dat je een thuisfluiter bent ga dan maar breien. Dan hoor je niet meer thuis op het veld.

  Sorry voor bovenstaande reactie maar ik had precies hetzelfde geschreven als het een scheids van Vlotbrug was geweest.