• Kaboutervoetbal is er voor alle kinderen van 4 t/m 5 jaar en betekent samen met leeftijdsgenootjes sporten. Het merendeel zal uiteraard met de bal zijn. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. Respect voor elkaar en voor de tegenstander!

  KaboutervoetbalVoor wie is het?
  Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 5 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot, iedereen is welkom!

  Hoe werkt het?
  Het is een leeftijdscategorie die vraagt om een speelse aanpak in combinatie met een positieve benadering, waarbij het leren omgaan met de bal in diverse spelvormen centraal staat. Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen ‘een te worden met de bal’ en worden zij bekend gemaakt met het voetbalspel. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid.

  Wanneer is het?
  Kaboutervoetbal wordt (vanaf april 2020) elke woensdagmiddag op het sportcomplex van FC Vlotbrug georganiseerd. De trainingen starten om 17.00 uur en duren ongeveer een uur. De kinderen en hun ouders worden verzocht een kwartier van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden. In vakantieperiodes of als het weer te slecht is, dan zal de training niet doorgaan. In de koude wintermaanden zal er gekeken worden of er indoor getraind kan worden, echter is dit afhankelijk van beschikbare ruimtes en/ of budgetten om eventuele kosten te kunnen dragen. In de loop van seizoen zullen dit soort zaken in gezamenlijk overleg met de ouders gecommuniceerd worden.

  Welke kleding moet mijn kind aan?
  Voor schoenen (echte voetbalschoenen zijn nog niet noodzakelijk) en de volledige aankleding zoals een tenue, scheenbeschermers en een trainingspak dient u zelf te zorgen.

  Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?
  In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van FC Vlotbrug. Omdat FC Vlotbrug graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier minimale kosten aan verbonden, namelijk € 35,- per seizoen.

  Nieuwsgierig geworden?
  Als u geïnteresseerd bent, wilt u meer weten of denkt dat Kaboutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden via het e-mailadres welkom@fcvlotbrug.nl.
  Ook mensen die de activiteiten voor de Kabouters willen begeleiden, kunnen zich aanmelden. Kom een keer kijken bij een van de trainingen en doe vrijblijvend mee!