• Informatie omtrent jeugd indelingen 2019-2020

  11 jul 2019
 • INDELINGEN JEUGDVOETBAL F.C. Vlotbrug

  Het indelen van jeugdspelers in de juiste teams is een uitdaging op zich. Zeker als je ‘nieuw’ bent binnen de vereniging. Nu ben ik natuurlijk niet helemaal onbekend met het geel/zwarte clubje. Als opa kom ik al ruim 3 jaar op het Schelpenpad en als interim hoofdtrainer heb ik op een prettige manier kennis mogen maken met de organisatie.

  Omdat ik al ruim 40 jaar actief ben ik de begeleiding van (jeugd)voetballers (nee, ik ben niet oud, gewoon jong begonnen!), heeft het bestuur mij gevraagd om de vereniging te helpen de kwaliteit van het jeugdvoetbal (verder) te verbeteren.

  Ik heb daar best lang over nagedacht. Niet voor niets ben ik 4 jaar geleden radicaal gestopt. Ik ergerde me aan de veranderde mentaliteit, het gebrek aan discipline en aan het gedrag van ouders langs de lijn.

  Omdat ik het opleiden van jeugdvoetballertjes en jeugdtrainers nog te leuk vind, heb ik besloten de uitdaging aan te gaan.

  We zijn begonnen met een ‘Meet & Greet’ waar ik helaas maar weinig mensen heb mogen verwelkomen. Daarna heb ik de teams en hun begeleiders bekeken, zijn we druk bezig geweest om een O19 team te creëren, het Jeugd Voetbal Beleids Plan (JVBP) te herschrijven en om kwalitatief goede trainers te zoeken voor de teams waar dat nodig was. Daar zijn we helaas nog niet volledig in geslaagd, maar we houden hoop.

   

  Teamindelingen, een uitdaging

  Toen kwam de uitdaging om teams te gaan samen stellen. Uitgangspunt daarbij is het JVBP waarin staat dat iedere speler speelt in de leeftijdsgroep waar hij of zij toe behoort. De betere voetballers in het eerste team, de spelers die iets minder zijn in het tweede of derde team van de leeftijdsgroep.

  We hebben de huidige trainers gevraagd om het team dat zij het afgelopen seizoen hebben getraind, te beoordelen. Daaruit hebben we een redelijk tot goed beeld gekregen van de capaciteiten van iedere individuele speler.

  Maar ook nieuwe spelers, die we niet kennen, moeten worden ingedeeld. Een deel hebben we al kunnen beoordelen, maar het grootste deel kunnen we pas bij de eerste trainingen aan het werk zien.

  Om die reden zijn de indelingen nog niet gepubliceerd. We willen namelijk geen onrust veroorzaken en teleurstellingen voorkomen, mocht aan het begin van het seizoen blijken dat nieuwe spelers de plaats innemen van spelers die al is ingedeeld.

  Wij vragen hiervoor uw begrip. Geef ons de kans om de juiste keuzes te maken. Waardeer de inzet van het jeugdbestuur en de trainers. Als u invloed wilt uitoefenen op het selectieproces, meldt u dan aan als trainer.

  Ook als wij in uw ogen foute keuzes maken, respecteer dan onze keuzes. Wij doen het naar beste eer en geweten en in het belang van iedere individuele jeugdspeler van FC Vlotbrug. Wij gaan niet met u in discussie over de indeling op basis van kwaliteit en capaciteit. Slechts in uitzonderlijke gevallen zullen wij een andere indeling overwegen. Uitgangspunt blijft de ontwikkeling van het kind.

  Gedurende het seizoen zullen diverse jeugdkaderleden uw kind meerdere keren schriftelijk beoordelen. Hiervoor is een Speler Volg Systeem (SVS) opgezet. Hierdoor zou een jeugdvoetballer in de loop van het seizoen naar een ander team kunnen gaan. Maar het SVS is ook bedoeld als hulpmiddel om de indelingen voor volgend seizoen te maken.

  Omdat nog niet alle teams een trainer/begeleider voor komend seizoen hebben, doen wij een dringend beroep op u. Indien de lege plekken niet worden ingevuld, kunnen we niet starten met de trainingen en wedstrijden voor de betreffende teams. Meldt u zich aan via hjo@fcvlotbrug.nl